Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Гуакамоле»Гуакамоле с печени зеленчуци

Гуакамоле с печени зеленчуци

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k2k
Гуакамоле с печени зеленчуци
Снимка: Храна за Душата
10 / 11с Видео
12/03/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Любимото гуакамоле е още по-ароматно, ако го приготвите с печени зеленчуци, нали знаете"

Необходими Продукти

  • За гуакамолето
  • авокадо - 2 3 бр.
  • червен лук - 1/2 глава
  • лайм - 1 бр.
  • люти чушки - 2 - 3 бр. зелена
  • пресен лук - 2 - 3 стръка
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • домати - 1 - 2 бр.
  • кориандър - 1/2 връзка
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • сол
  • За печените зеленчуци
  • картофи - 2 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • ряпа - 1 глава
  • целина - 1/2 глава
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на ленти морковите, а ряпата, целината и картофите - на филийки. Подредете зеленчуците в тавичка и посолете. Полейте със зехтин и изпечете във фурната на 220°C за 30-40 минути.

Накълцайте половината глава червен лук на едро и поставете в блендера. Добавете стръковете пресен лук и цели почистени скилидките чесън. Почистете лютите чушки от семената и жилите, нарежете едро и прибавете и тях.

Отстранете вътрешността на домата с помощта на лъжица и използвайте за Гуакамолето само месестата му част. Добавете и половин връзка пресен кориандър.

Разполовете плодовете авокадо, отстранете костилката и с помощта на лъжица извадете месото. Прибавете авокадото, изстискайте сока от половин лайм, добавете 2-3 с.л. зехтин и посолете на вкус.

Блендирайте всичко до получаване на хомогенна смес.

Пресипете Гуакамолето в купичка и добавете резенче лайм.

Сервирайте в комбинация с печените зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: