Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Свински джолан с кисело зеле в гювеч

Свински джолан с кисело зеле в гювеч

Свински джолан с кисело зеле в гювеч
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
300 мин.
Общо
315 мин.
Порции
4
"Вечната класика, заради която винаги ще слагаме кисело зеле - Свински джолан с кисело зеле в гювеч"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 зелка
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • черен пипер
  • джолан - 1 бр. около 1.5 - 2 кг
  • чесън - за шпиковане
  • наденица - 2 - 3 бр. по избор
  • подправки - по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на ситно киселата зелка и разстиламе половината зеле на дъното на гювеча. Заливаме отгоре с мазнината и върху него слагаме свинския джолан, шпикован с чесън и овкусен с подправки по избор.

Отгоре и отстрани се слага останалото зеле, като джоланът трябва да бъде изцяло покрит. Сипвате съвсем малко вода и слагате във фурната да се пече около 4-5 часа на тих огън.

15 минути преди да извадите ястието от фурната, може да добавите наденички за още по-добър вкус на печеното свинско.

Свинският джолан с кисело зеле в гювеч е много вкусен.

Източник: Николинка Петрова от Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: