Начин на приготвяне
Измийте добре джоланчетата, поръсете ги с малко сол и черен пипер и ги сложете в тава. Налейте около 3 пръсти бира в тавата. Покрийте я добре с фолио за печене.
Загрейте фурната на 250 градуса и сложете джоланите да се пекат. След 15-тина минути намалете до 160-170 градуса. Джоланчетата се пекат около 2 часа, след което се изваждат от фурната.
Накълцайте киселото зеле на ситно, поръсете с олиото и червения пипер. Добавете дафиновия лист, черен пипер, както и цялата течност от печенето на пържолите. Разбъркайте всичко много добре.
Сложете зелето с джоланите с сгорещена на 250 градуса фурна. Печете около 35-40 минути, като от време на време разбърквате. Преди сервиране нарежете печеното свинско.
Свинският джолан с кисело зеле е готов.