Начин на приготвяне
Фурна - 180 градуса;
Кейкова форма - 33-35 см.
Каймата се изсипва в голяма купа. Прибавят се яйцата, силно наситнен лук. Чесънът се нарязва на много дребни кубчета, посипва се със сол и с широката част на ножа започва да се размазва върху дъската за рязане, докато стане на пюре, прибавя се към каймата.
Следват галетата, кетчуп, прясното мляко, сухите италиански подправки, наситнен магданоз, сол и прясно смлян черен пипер. Омесва се с ръка, докато се смесят продуктите, покрива се със свежо фолио и се оставя на студено за 20-30 мин.
След това време се разпределя в леко намаслена със зехтин кейкова форма, заглажда се, притиска се леко към дъното ѝ.
Слага се в затоплена фурна на 180 градуса за около 40 мин.
През това време се приготвя глазурата.
В купа се изсипва кетчупът, лъжичките Балсамико, захарта, чесън и лук на прах, подправя се с прясно смлян черен пипер и внимателно се добавя солта, защото кетчупът е солен.
След като рулото от кайма е готово, се изважда от фурната и се залива с глазурата, тя трябва да го покрие плътно. Връща се отново във фурната за още 15 мин.
Изважда се оставя се да се охлади за 15 мин преди да се разреже.
Соленото руло поднасям с гарнитура от картофи Буланже.
За кетчуп съм ползвала пикантен сос Chili Barbecue, който е още по-ароматен и с лека лютивина, който е много подходящ.
Печеното месно руло с глазура е готово.
Източник: Natashas`Kitchen