Начин на приготвяне
Вземете свинското парче месо и го направете на 1 голям лист, изрязвайки го постепенно с ножа. Плъзгайте ножа и месото плавно. Така приготвеното месо натъркайте с подправките и с пресования чесън. Поставете го разстелено в тавата, в която ще печете и го залейте с виното. Оставете го да престои, докато приготвяте плънката.
Загрейте малко мазнина и запържете първо ситно нарязания бекон за кратко, след него добавете накълцания лук, настъргания моркови и нарязаните гъби. Разбърквайте и щом омекнат, овкусете с подправки.
Намажете месото с горчицата, разпределете равномерно отгоре плънката и завийте на стегнато руло. Цялото руло увийте с канап, за да не се разпадне при печене. Полейте го с 50 мл ракия, намажете го с малко мазнина и долейте малко вода в тавата. Сложете месното руло с плънка да се пече под фолио 2 часа в умерено загряна фурна.
Поднесете го с гарнитура от салата или мариновани печени зеленчуци.
Коментари