Шоколадово суфле Нукрема за парти

13/03/2019
Величка Щърбанова
отВеличка ЩърбановаИноватор34915720761
"Толкова вкусно става, че всеки ден ще организирате парти само за да имате повод да го приготвите"
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции25
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо403
  • Преглеждания за месеца402
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • яйца - 30 бр.
  • маргарин - 0, 750 г с висока масленост Белла
  • течен шоколад - 750 г Нукрема
  • пудра захар - 500 г
  • брашно - 500 г бяло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Понякога ни се налага да приготвим впечатляващ десерт за повече гости (около 25 например). Предлагам Ви рецепта за суфле, което може да се приготви предварително като заготовка и да изпечете тогава, когато ви потрябва.

В пластмасов дълбок съд с капак (аз използвах кофичка 5 кг от цедено кисело мляко) сложете 15 бр. жълтъци и 15 бр. цели яйца, размекнатите течен шоколад и маргарин. Добавете пудрата захар и брашното.

Използвайте миксер за разбиването на всички съставки. Трябва да се получи пухкава смес без бучици. Сложете капак и приберете в хладилник за поне 2 часа (може и повече), за да се стегне сместа за шоколадовите суфлета.

Пригответе около 25 бр. метални шолички за крем карамел или порцеланови купички за крем Брюле. Трябва да са напълно сухи! С четка намажете хубаво всяка една с маргарин, след което обилно напудрете с брашно.

С лъжица за сладолед поставете във всяко съдче по две топки. Приберете ги във фризер, за да се замразят.

Така могат да се съхраняват повечко време и когато ви потрябват, изваждате и поставяте в предварително загрята на максимална температура фурна за около минимум 9-10 минути.

Ще познаете, че суфлето е готово, когато отгоре леко се понадуе. Не трябва да има вдлъбнатина в средата! Не трябва и да го препичате, защото ви се получи кексче, а целта е суфлето да има леко течна сърцевина.

След като изпечете, обърнете суфлето върху десертна чинийка, гарнирайте със топка сладолед и бита сметана. Сервирайте шоколадовото суфле горещо.

Бележка: Ако желаете, може да използвате и еднократни форми за суфле и така да ги сервирате.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар