Пиле Сюрприз в гювечета

Пиле Сюрприз в гювечета
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Защо сме го кръстили така ли - защото ще се изненадате приятно колко е вкусно"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 600 г
  • гъби - 125 г от буркан
  • картофи - 4 - 5 бр.
  • масло - 3 с.л.
  • черен пипер
  • чесън - 3 скилидки
  • черен пипер
  • лук - 1 глава
  • майонеза - 3 с.л.
  • кашкавал - 150 - 200 г
  • соев сос - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземаме си три гювечета и ги намазваме с разтопеното масло.

Обелваме картофите и нарязваме на кубчета. Лука режем на колелца, а гъбите прецеждаме от водата.

След като сме намазали гювечета, поставяме лука и върху него нарязаните картофи.

Поръсваме с черен пипер и на всяко гювече слагаме по 1 с.л. майонеза. Разбъркваме добре.

Скилидките чесън обелваме и пресоваме, като добавяме и по една във всяко гювече.

Нареждаме отгоре нарязаното пилешко филе, което предварително сме овкусили със соевия сос и черния пипер на вкус.

Най-накрая прибавяме и гъбите. Затваряме с капачето и поставяме във фурната да се пекат.

Когато са почти готови, вадим и посипваме с настъргания кашкавал.

Отново поставяме във фурната и печем до разтопяването на кашкавала.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: