Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Сарми с пуешко месо

Сарми с пуешко месо

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Сарми с пуешко месо1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • пуешко месо - 1 кг /без кост/
  • свинско месо - 500 г смляно
  • ориз - 50 г
  • масло - 100 г
  • олио - 100 г
  • домати - 3 бр. /може и консервирани/
  • кисело зеле - листа
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - половин ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото и олиото се загряват в дълбок тиган. Запържва се оризът и се добавят червеният пипер, чубрицата и солта. Добавя се свинската кайма, като се разделя с вилица, за да не остане на големи парчета.

След това се добавя и нарязаното на много малки парченца пуешко месо. Щом всичко се задуши, се добавят настърганите домати.

С приготвената плънка се завиват сарми и се нареждат в дълбока тенджера, на дъното на която е налята малко вода, за да не загорят. Варят се на слаб огън до пълна готовност. Поднасят се топли, поляти със соса, който се е получил при варенето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

daniela dimitrova
daniela dimitrova
така е,без лук не върви и аз съм на съ6тото мнение
19.11.2013 21:09
1
Чичо
Чичо
Е как без лук бе? На дъното на тенджерата се слагат 2-3 листа зеле, отгоре също се слага лист, затискат се с чинийка и т.н. и т.н.
19.11.2013 16:00
1