Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Ориз на тиган»Ориз Сюрприз с пиле и зеленчуци

Ориз Сюрприз с пиле и зеленчуци

Потребител#240543Потребител#240543
Помощник Готвач
54279138
Ориз Сюрприз с пиле и зеленчуци
Снимка: Потребител#240543
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"Какво му е изненадващото на този ориз, разберете сами - ние можем да ви кажем само едно изненадата ще бъде много приятна"

Необходими Продукти

  • ориз - 200 г
  • пилешко филе - 200 г
  • яйца - 3 бр. сварени
  • кашкавал - 100 г
  • доматен сос - 500 мл
  • олио
  • масло
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всъщност бях започнал да готвя зеле. Имах останали няколко буркана кисело зеле, а и фризера реших да поразчистя и извадих пилешкото филе.

Когато го размразих, реших, че е грехота да сложа и нежните каренца от пеперудите и ги заделих.

Преди време си бях сгънал прилежно опаковка от ориз /винаги се заглеждам по предложените рецепти от опаковките, за да разнообразявам менюто си и да експериментирам/ и реших, че е дошъл удобният момент.

Не съм опитвал ризото, но не знам защо съм убеден, че не е моят вкус. Затова си го сготвих по моя начин.

Сложих ориза да се вари с малко сол 1 към 4 на единия котлон, а на другия си сварих яйцата. Пилешкото си накълцах на 2-сантиметрови парченца.

Махнах яйцата от огъня и задуших месцето с масло и олио. Оризът вря 10 минути и го изключих. Яйцата обелих и рендосах, а след още 10 минути беше готово и пилето.

Изсипах при него яйцата и след 2 мин го дръпнах от котлона.

Когато реших, че ще ползвам кашкавал, го сложих в камерата, защото се стяга и по-лесно се рендосва после...извадих го и го подготвих, а оризът вече беше изпил водата в тенджерата.

Изсипах при него пилето с яйцата и зарових за подходящ за количеството съд, в който да притисна хубаво сместа, с цел да и придам форма на малка торта....намерих стар, дълбок и с равно дъно тиган без дръжка. Изпълних си замисъла....

Сега затърсих широка чиния за сервиране и аранжиране....намерих с коледни мотиви, но празникът наближава, все пак...

След това успокоение се прицелих в нейния център и захлупих тигана върху нея. Излезе много лесно заради мазнинката.

Поръсих ситно рендосания кашкавал и се поздравих, че в периода на издирването на съдове сместа вече не беше толкова гореща - кашкавалът щеше да се разтопи, а после да се втвърди, което винаги ме дразни при рязане.

Как приготвих доматения сос? Извадих кутийка с пюре от запасите, беше в гаранционен срок, чудесно. В хладилника имаше отворена лютеница - сложих 3-4 лъжици, тя си е с подправки и сол, разбърках и полях около тортата.

Поръсих ориза с пиле със свеж магданоз, който ми наскуба съседката от нейния двор, че в това топло време още расте. Избягвам много сол, но на масата сложих соев сос, за който иска.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Miss Tasty
Miss Tasty
с какъв сорт ориз сте го правили?
12.11.2019 22:45
1
Покажи всички подкоментари