Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Сутляш»Кафяв ориз с мляко и кафява захар

Кафяв ориз с мляко и кафява захар

Кафяв ориз с мляко и кафява захар
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 4
16/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Един по-вкусен и здравословен вариант на любимия на малки и големи Ориз с мляко"

Необходими Продукти

  • кафяв ориз - 1/2 ч.ч.
  • кафява захар - 1/4 ч.ч.
  • сол - щипка
  • ванилия - 1 бр. (0.2 г)
  • лимонова кора - от 1 бр.
  • канела
  • филирани бадеми - 2 с.л.
  • прясно мляко - 2 и 1/2 ч.ч.
  • стафиди - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и изцедете кафявия ориз.

Сложете млякото в тенджерата на котлона. Добавете захарта, ванилията, солта и кората от лимон. Изчакайте да заври.

Сложете ориза и стафидите. Намалете котлона и го оставете да ври 45 минути, като бъркате периодично. Ако забележите, че количеството на млякото намалява, долейте още малко.

Изключете и разсипете млякото с ориз в подходящи купички.

В сух тиган запечете бадемите, като внимавате да не ги изгорите.

Охладете и сервирайте кафявия ориз с мляко и кафява захар, поръсен с канела и бадемите.

P.S. За да стане по-бързо оризът, накиснете го за половин час в хладка вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
60 мин варене, доливане на мляко и оризът си остана напълно суров. Децата останаха разочаровани.
29.09.2021 15:29
1
1
Покажи всички подкоментари