Начин на приготвяне
Брашното за питката за Богородица се пресява и се слага в съда на хлебопекарната.
Сухото мляко и кафявата захар се разбъркват с маята и се слага в единият край на съда.
В другия край се слага солта.
Водата и яйцата се разбъркват с олиото и изсипва в средата.
Меси се на кратка програма 14 мин, като програмата се пуска 3 пъти.
Изважда се съдът с тестото и се покрива с домакинска хартия.
Оставя се да втаса, докато удвои обема.
Тестото се изважда от съда и с намазани с олио ръце се разделя на 8 топки.
Всяка топка се разстила с ръцете и след това се навива на руло.
Слага се в тавата за печене върху хартия, намазана с олио.
Отгоре питката се намазва с разбито яйце с олио.
Празничната питка за Богородица с кафява захар и сухо мляко се пече 60 мин в предварително загрята фурна на 180 градуса.