Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Празнична питка за Богородица с кафява захар и сухо мляко

Празнична питка за Богородица с кафява захар и сухо мляко

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Празнична питка за Богородица с кафява захар и сухо мляко
Снимка: Мария Божилова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
180 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 500 г
  • кафява захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • сухо мляко - 50 г
  • вода - 250 мл
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • суха мая - 1 бр. пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното за питката за Богородица се пресява и се слага в съда на хлебопекарната.

Сухото мляко и кафявата захар се разбъркват с маята и се слага в единият край на съда.

В другия край се слага солта.

Водата и яйцата се разбъркват с олиото и изсипва в средата.

Меси се на кратка програма 14 мин, като програмата се пуска 3 пъти.

Изважда се съдът с тестото и се покрива с домакинска хартия.

Оставя се да втаса, докато удвои обема.

Тестото се изважда от съда и с намазани с олио ръце се разделя на 8 топки.

Всяка топка се разстила с ръцете и след това се навива на руло.

Слага се в тавата за печене върху хартия, намазана с олио.

Отгоре питката се намазва с разбито яйце с олио.

Празничната питка за Богородица с кафява захар и сухо мляко се пече 60 мин в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: