Начин на приготвяне
Задушете спанака в половината от мазнината заедно с 1/3 от кубчето пилешки бульон и щипка чесън на прах.
Извадете го от съда (в моят случай - тиган) заедно със сосчето, което се е образувало, в друг съд.
В същият тиган запържете в останалото количество мазнина брашното, докато леко си смени цвета. При непрекъснато бъркане налейте млякото, добавете другата 1/3 от кубчето бульон и задушения спанак заедно със сосчето му.
Бъркайте, докато заври, ако е много гъсто, долейте още малко мляко.
Добавете щипка черен пипер. Сервирайте веднага спанака със сос Бешамел, поръсено с малко прясно настъргано индийско орехче.
Внимавайте с количеството индийско орехче! Подправка с много силен аромат, но е чудесна за сос Бешамел и в съчетание със спанак е божествена.
Коментари