Веган сос за спагети

15/03/2019
Радина
отРадинаНовак27
"Ако държите в храната ви да няма никакви животински продукти, този Веган сос за спагети и точно за вас"
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо545
  • Преглеждания за месеца61
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • доматен сос - 300 мл
  • растително мляко - 1/2 ч.ч. по избор
  • червени чушки - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • червен лук - 1 глава
  • чесън - 1 глава
  • гъби - 250 г
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • босилек - изсушен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера запържвате чесъна и лука, нарязани на ситно. Когато покафенеят, добавяте моркова и чушката, също нарязани на ситно. Добавяте млякото и задушавате за 5-10 минути, като бъркате от време на време.

Нарязвате гъбите и ги слагате в тенджерата заедно с доматения сос. Оставете да кипне.

С леко отворен капак на тенджерата оставете соса за спагети да ври на котлона, като разбърквате от време на време.

След 20 минути намалете котлона и сложете подправките.

Разбъркайте - ако не ви се стори достатъчно гъсто, увеличете топлината отново и оставете да заври за още 10 минути.

Изберете спагети или друг вид паста по избор и сервирайте, докато е топло.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар