Начин на приготвяне
Лукът нарязваме на ситни зарчета и го сотираме в зехтина. Към него добавяме селърито, червената пиперка и моркова, нарязани на ситни кубчета.
След като зеленчуците се задушат, прибавяме пилешкия бульон и настърганите домати.
Овкусяваме със сол и черен пипер. Добавяме и ароматни подправки - дафин и прясна мащерка.
Поставяме капака на глиненото гърне и намаляваме температурата на котлона. Супата къкри за около 15 минути.
Прибавяме последователно и останалите зеленчуци - грах, зелен фасул, нарязаните кубчета картофи и нахута.
Супата къкри много слабо до сваряване на съставките ѝ.
Петнадесет минути преди да отстраним супата от котлона, прибавяме царевицата и фидето.
Накрая аранжираме порциите зеленчукова супа със стръкчета прясна мащерка и резенче лимон.
Поднасяме супата Минестра в гърне топла, като я гарнираме със сметана по желание.
Поръсете и с настърган пармезан.
Адаптирана от книгата Пътешествие с нож и вилица по света, с малко промени