Начин на приготвяне
Лимоните се измиват хубаво под течаща хладка вода, като се използва обратната груба страна на домакинска гъба.
Най-горната част на кората се настъргва на фино ренде, като се внимава да не се засегне бялата част.
Сокът от лимоните се изцежда, отстраняват се семките.
Водата се кипва на котлона в подходящ съд заедно със захарта. Добавят се лимоновите кори и се вари 10 минути. След това се сипва и лимоновия сок и течността се оставя да поври още 5 минути, след което се оставя да изстине.
Охладеният лимоново-захарен сироп се прехвърля в подходящ стъклен буркан и се долива водката.
Домашното Лимончело се съхранява на сухо и тъмно място за около една седмица, като всеки ден буркана трябва да се разклаща.
След това Лимончелото се прецежда и се прехвърля в стъклени бутилки.
Ликьорът се поднася охладен!
Коментари