Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зелена салата»Зелена салата с червено цвекло и овче сирене

Зелена салата с червено цвекло и овче сирене

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Зелена салата с червено цвекло и овче сирене
Снимка: Величка Щърбанова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
1
"Когато всички съставки на салатата са вкусни поотделно, съчтанието им със сигурност е просто великолепно"

Необходими Продукти

  • зелена салата - 6 - 7 листа (измити и отцедени от водата)
  • червено цвекло - 1 - 2 шайби (печено)
  • овче сирене - 100 гр.
  • зехтин - 2 с.л.
  • хималайска сол - щипка
  • орехи - 2 - 3 ореха
  • тиквено семе - 1 с.л. печено
  • лимони - 1/4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелената салата се нарязва или накъсва на парчета и се поставя в купа. Овкусява се лекичко със зехтин и хималайска сол.

Преместваме овкусената маруля в салатена чиния. Върху нея натрошаваме овчето сирене и добавяме печено червено цвекло, нарязано на парченца.

Поръсваме зелената салата с натрошени орехови ядки и печено тиквено семе.

Сервираме салатата с цвекло с резен лимон за допълнително овкусяване.

Бележка: За да стане по-богата и хранителна салатата, към нея може да добавите и твърдо сварено яйце. Комбинацията от различни вкусове е интересна, много вкусна и определено си струва да опитате.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: