Баница на рула с майонеза

МариянаМариянаМастър Шеф7302616136
18/03/2019
"Изпитано и проверено - тайната на сочната баница е в майонезата"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 049
  • Преглеждания за месеца67
  • Преглеждания за седмицата37
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Развиваме корите и ги отделяме две по две. От тях ще направим 4 рула.

В купа слагаме яйцата и ги разбиваме с вилица заедно с щипка сол. После добавяме майонезата и отново разбиваме с вилицата, за да се смесят добре.

В киселото мляко слагаме бакпулвера и разбъркваме. Следа като шупне млякото, го слагаме вътре в кашата. Объркваме добре.

Върху две сложени една върху друго кори слагаме от кашата, като намазваме добре. Отгоре ръсим с натрошено сирене. Навиваме на руло от късата страна. Същото се повтаря и с другите кори, сирене и каша.

Намазваме малка продълговата тава с олио и слагаме рулото, до него и другите рула.

От кашата трябва да ни остане 3-4 с.л. и с тях намазваме отгоре.

Ръсим баницата с ръсеница и печем в загрята предварително фурна на 180- 200°C до готовност.

Баницата с майонеза става с приятен загар и се надига.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар