Начин на приготвяне
Изключително вкусна баница, става на цели рула /видно от снимката/. В купа си разбиваме с вилица 3 бр. яйца и щипка сол много добре.
В киселото мляко слагаме бакпулвера и разбъркваме. Млякото го прибавяме към яйцата и разбъркваме. В отделна чаша си слагаме олиото. С него ще намажем тавичката, в която ще печем баницата и корите.
Намазваме тавата с олио много добре. Разгъваме корите за баница. Слагаме една кора върху друга кора. Горната кора я намазваме с олио. По скоро намазваме, не поръсваме.
Натрошаваме сиренето в чиния. После слагаме от плънката върху отделените две кори, като я разнасяме отгоре и поръсваме от сиренето. Завиваме на руло. Така правим и с другите продукти.
Подреждаме рулата едно до друго. Завиваме ги като охлюв. Мажем с олио отгоре. Готовата баница се слага в загрята фурна на 200 градуса. Пече се до златист загар. Да ви е сладко!
Коментари