Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита баница»Вита баница на рула

Вита баница на рула

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Вита баница на рула
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Признаваме ви за майстори, ако направите толкова пухкава и неустоима баница"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1/2 пакет
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • яйца - 3 бр. домашни
  • сирене - 220 г
  • бакпулвер - 1/2 пакетче
  • сол - 1 щипка
  • олио - 2/3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изключително вкусна баница, става на цели рула /видно от снимката/. В купа си разбиваме с вилица 3 бр. яйца и щипка сол много добре.

В киселото мляко слагаме бакпулвера и разбъркваме. Млякото го прибавяме към яйцата и разбъркваме. В отделна чаша си слагаме олиото. С него ще намажем тавичката, в която ще печем баницата и корите.

Намазваме тавата с олио много добре. Разгъваме корите за баница. Слагаме една кора върху друга кора. Горната кора я намазваме с олио. По скоро намазваме, не поръсваме.

Натрошаваме сиренето в чиния. После слагаме от плънката върху отделените две кори, като я разнасяме отгоре и поръсваме от сиренето. Завиваме на руло. Така правим и с другите продукти.

Подреждаме рулата едно до друго. Завиваме ги като охлюв. Мажем с олио отгоре. Готовата баница се слага в загрята фурна на 200 градуса. Пече се до златист загар. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Чудна баница се получи! Благодаря за хубавата рецепта!
27.01.2018 20:47