Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница на рула с майонеза

Баница на рула с майонеза

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Баница на рула с майонеза
Снимка: Марияна
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Изпитано и проверено - тайната на сочната баница е в майонезата"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 8 бр.
  • майонеза - 100 г
  • сирене - 1 и ½ ч.ч. натрошено
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1 щипка
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • олио - за намазване на тавата
  • ръсеница - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Развиваме корите и ги отделяме две по две. От тях ще направим 4 рула.

В купа слагаме яйцата и ги разбиваме с вилица заедно с щипка сол. После добавяме майонезата и отново разбиваме с вилицата, за да се смесят добре.

В киселото мляко слагаме бакпулвера и разбъркваме. Следа като шупне млякото, го слагаме вътре в кашата. Объркваме добре.

Върху две сложени една върху друго кори слагаме от кашата, като намазваме добре. Отгоре ръсим с натрошено сирене. Навиваме на руло от късата страна. Същото се повтаря и с другите кори, сирене и каша.

Намазваме малка продълговата тава с олио и слагаме рулото, до него и другите рула.

От кашата трябва да ни остане 3-4 с.л. и с тях намазваме отгоре.

Ръсим баницата с ръсеница и печем в загрята предварително фурна на 180- 200°C до готовност.

Баницата с майонеза става с приятен загар и се надига.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: