Начин на приготвяне
Развиваме корите и ги отделяме две по две. От тях ще направим 4 рула.
В купа слагаме яйцата и ги разбиваме с вилица заедно с щипка сол. После добавяме майонезата и отново разбиваме с вилицата, за да се смесят добре.
В киселото мляко слагаме бакпулвера и разбъркваме. Следа като шупне млякото, го слагаме вътре в кашата. Объркваме добре.
Върху две сложени една върху друго кори слагаме от кашата, като намазваме добре. Отгоре ръсим с натрошено сирене. Навиваме на руло от късата страна. Същото се повтаря и с другите кори, сирене и каша.
Намазваме малка продълговата тава с олио и слагаме рулото, до него и другите рула.
От кашата трябва да ни остане 3-4 с.л. и с тях намазваме отгоре.
Ръсим баницата с ръсеница и печем в загрята предварително фурна на 180- 200°C до готовност.
Баницата с майонеза става с приятен загар и се надига.
Да ви е сладко!