Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена Торта»Бисквитена торта с крем Маскарпоне и лайм

Бисквитена торта с крем Маскарпоне и лайм

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k2k
25/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"Ако ще ни каните на гости, искаме да ни почерпите с поне едно парче Бисквитена торта с крем Маскарпоне и лайм"

Необходими Продукти

  • маслени бисквити - 250 г
  • маскарпоне - 250 г
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • мляко - 250 мл
  • захар - 150 г
  • лайм - 1 бр.
  • шоколад - 80 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете прясното мляко в съд на котлона и оставете на заври. Добавете захарта и оставете да се разтопи, като разбърквате.

Отделете белтъците от жълтъците на яйцата. Разбийте жълтъците с няколко капки прясно мляко.

Добавете супена лъжица брашно и разбийте повторно. Сипете жълтъците в топлото мляко на тънка струйка и бъркайте енергично, докато яйченият крем започне да се сгъстява.

Свалете от котлона, добавете маслото на кубчета и ваниловата есенция. Разбъркайте, за да се разтопи маслото, и пресипете яйчения крем в плосък съд.

Покрийте с прозрачно фолио, за да не се образува коричка, и оставете да се охлади за кратко.

През това време добавете щипка сол към белтъците и ги разбийте на пухкав сняг с помощта на миксер.

В отделен съд сипете сиренето маскарпоне и добавете 3-4 с.л. захар. Разбийте леко сиренето със захарта и настържете кора от половин лайм.

Добавете разбитите белтъци на части към сиренето, като обърквате внимателно с шпатула, за да запазите въздушността им. След това добавете и яйчено-масления крем и бъркайте до получаване на хомогенна смес.

Започнете да подреждате тортата като първо поставите ред от бисквитите на дъното на тавичката. Покрийте плътно с пласт крема и отново подредете бисквити. Редувайте до изчерпване на продуктите. Завършете бисквитената торта с пласт крем и поръсете с прясно настъргана кора от лайм.

Приберете бисквитената торта с крем Маскарпоне и лайм в хладилник за поне няколко часа преди сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#234774
Потребител#234774
вкусна
13.07.2019 15:05
Геновева
Геновева
Чудесна...
20.03.2019 19:50