Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бишкотена Торта»Свеж десерт с кисело мляко и горски плодове

Свеж десерт с кисело мляко и горски плодове

Свеж десерт с кисело мляко и горски плодове
Снимка: Веселина Константинова
2 / 4
16/10/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
10
"Когато десертът е толкова лек и свеж, със сигурност имате право на поне 2 парчета"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 400 г (3, 6%)
  • крема сирене - 125 г
  • пудра захар - 3 с.л.
  • портокалово желе - 3 с.л.
  • горски плодове - 200 г микс (къпини, малини, боровинки, ягоди)
  • желатин - 2 пакетчета (по 10 г)
  • бишкоти - 8 бр. савоярди
  • мента - листа
  • кокосови стърготини - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете желатина в студена вода и го оставете да набъбне.

Разбийте крема сиренето и киселото мляко до еднородност.

Прибавете портокаловото желе и пудрата захар. Затоплете леко желатина, докато се разтвори напълно, като внимавате да не заври.

Изсипете желатина към млечната смес и разбъркайте.

В подходяща форма изсипете част от млечната смес, по средата наредете замразените горски плодове и отново полейте със сместа.

На повърхността наредете бишкотите.

Оставете десерта за около 3-4 часа, за да се стегне, след което внимателно го обърнете с помощта на чиния.

Поръсете бишкотената торта с кокосови стърготини и гарнирайте с малинки и ментови листенца.

Свежият десерт с кисело мляко и горски плодове е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: