Кифли Аламинут със солен пълнеж

18/03/2019
"Докато децата станат и се облекат, кифлите ще се изпекат - вкусни и лесни за приготвяне"
Приготвяне5 мин.
Готвене20 мин.
Общо25 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 217
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • тесто - 500 г замразено /Белла/
  • сирене - 200 г
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 1 - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размразете тестото. Разделете го на 6 топчета.

Натрошете сиренето и прибавете разбития белтък. Разбъркайте до еднородност.

Разточете всяка топка върху набрашнена повърхност. Направете напречни разрези до средата на кръга.

Сложете от плънката по дължина върху ненарязаната част и завийте кифлите.

Намажете ги с разбит жълтък и ги наредете в тава, застлана с домакинска хартия, предварително намазнена с олио.

Оставете кифлите на топло, за да втасат.

Изпечете кифлите в предварително загрята фурна.

Готовите кифли завийте с чиста кърпа и оставете за няколко минути, за да омекнат.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар