Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Яхнии»Телешко в сос с нахут и моркови

Телешко в сос с нахут и моркови

Телешко в сос с нахут и моркови
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Вкусна и засищаща яхния с телешко и нахут"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 600 г
  • нахут - 400 г консерва
  • гъби - 300 г
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • масло - 100 г
  • брашно - 1 - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • универсална подправка
  • червено вино - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете телешкото месо на късчета и го сварете в тенджера под налягане, като го овкусите със сол.

Почистете морковите и ги нарежете на кръгчета. Почистете гъбите и ги нарежете на филийки.

В дълбок тиган загрейте маслото и задушете морковите и гъбите.

Добавете телешкото месо, нахута и част от бульона. Овкусете с универсална подправка и черен пипер.

Налейте виното и похлупете тигана. Оставете ястието да къкри на тих огън за около 30 минути, като разбърквате от време на време.

Накрая сгъстете яхнията с брашното, като го размийте с малко вода, за да се получи кашичка, и я прибавете на тънка струйка при непрекъснато бъркане.

Телешкото в сос с нахут и моркови е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: