Начин на приготвяне
Нарежете телешкото месо на късчета и го сварете в тенджера под налягане, като го овкусите със сол.
Почистете морковите и ги нарежете на кръгчета. Почистете гъбите и ги нарежете на филийки.
В дълбок тиган загрейте маслото и задушете морковите и гъбите.
Добавете телешкото месо, нахута и част от бульона. Овкусете с универсална подправка и черен пипер.
Налейте виното и похлупете тигана. Оставете ястието да къкри на тих огън за около 30 минути, като разбърквате от време на време.
Накрая сгъстете яхнията с брашното, като го размийте с малко вода, за да се получи кашичка, и я прибавете на тънка струйка при непрекъснато бъркане.
Телешкото в сос с нахут и моркови е готово.