Начин на приготвяне
Затоплете млякото в тенджера и добавете захарта, бъркайте, докато се разтвори.
В купа разбийте яйцата и добавете ваниловата захар, гриса, нишестето и настърганата портокалова кора, като след всеки добавен продукт разбърквате.
Налейте от млякото в яйчената смес, разбъркайте и я прибавете към млякото, отново разбъркайте. Поставете тенджерата на умерен огън и варите при непрекъснато бъркане, докато започне да се сгъстява крема.
Премахнете тенджерата от котлона и добавете маслото, нарязано на малки кубчета, бъркайте, докато се разтопи напълно.
В тава, намазана с масло и поръсена с грис, сипете крема.
Отделно разбийте яйцето, добавете водата и захарта, разбъркайте до еднородна смес.
Залейте баницата с получената смес и поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса и печете до златиста коричка.