Млечна баница без кори (γαλατόπιτα χωρίς φύλλο)

Мария СимоваМария СимоваГуру116358109214
18/03/2019
"Изпитана класическа рецепта за приготвяне на вкусна баница без кори - ето какво да добавите към списъка с любими лакомства"
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо33 163
  • Преглеждания за месеца120
  • Преглеждания за седмицата44
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 1.5 мл
  • захар - 200 г
  • яйца - 4 бр.
  • ванилова захар - 1 бр.
  • грис - 120 г фин
  • нишесте - 30 г царевично
  • портокалова кора - 1/2 бр.
  • масло - 50 г
  • заливка
  • яйца - 1 бр.
  • вода - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете млякото в тенджера и добавете захарта, бъркайте, докато се разтвори.

В купа разбийте яйцата и добавете ваниловата захар, гриса, нишестето и настърганата портокалова кора, като след всеки добавен продукт разбърквате.

Налейте от млякото в яйчената смес, разбъркайте и я прибавете към млякото, отново разбъркайте. Поставете тенджерата на умерен огън и варите при непрекъснато бъркане, докато започне да се сгъстява крема.

Премахнете тенджерата от котлона и добавете маслото, нарязано на малки кубчета, бъркайте, докато се разтопи напълно.

В тава, намазана с масло и поръсена с грис, сипете крема.

Отделно разбийте яйцето, добавете водата и захарта, разбъркайте до еднородна смес.

Залейте баницата с получената смес и поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса и печете до златиста коричка.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Sunny Petkova
Sunny Petkova
18.07.2019 15:56
Тъй както гледам това не е баница, а десерт с грис. Значи заглавието е подвеждащо. А отделно дето млякото не е в литри, а в МИЛИлитри!, грисът не е уточнен какъв трябва да е и маслото също не е уточнено дали цялото е за сместа или от него се отделя за намазване на тавата.
Ако може за някаква корекция, моля!
0
0