Толумбички без яйца

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Готвач
2331k1k2
Толумбички без яйца3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
30
"За приготвянето на перфектните толумбички не ви трябват яйца, трябва ви тази изпитана рецепта"

Необходими Продукти

  • Парено тесто
  • вода - 1 в.ч.
  • олио - 1/2 в.ч.
  • брашно - 1 в.ч.
  • бакпулвер - 1 пълна ч.л.
  • прясно мляко - 1 к.ч.
  • Сироп
  • вода - 1 в.ч.
  • захар - 1 в.ч.
  • лимонов сок - няколко капки
  • лимонова кора - от 1/2 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте водата с олиото.

След като водата е завряла, сипете на 1 път пресетите предварително брашно + бакпулвер и бъркайте енегрично, докато се получи лепкаво тесто, което се отделя от стените на съда.

Оставете да се охлади.

Сипете по малко прясното мляко като месите енергично или бъркате с миксер, докато получите лепкава течност, която ще можете лесно да шприцовате толумбички. При нужда можете да добавите още мляко.

Шприцирайте толумбичките в сгорещено олио, което да ги покрива добре.

Обикновено, когато са готови толумбичките се обръщат сами, но при необходимост им помогнете да се завъртят.

Толумбичките се приготвят много бързо, затова ги наблюдавайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: