Тиквички със сирена

DenitsaDenitsa
Помощник Готвач
823421283231
Тиквички със сирена
Снимка: Denitsa
2 / 3
21/03/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Най-вкусните тиквички са онези, приготвени с няколко вида сирене и много, много любов"

Необходими Продукти

  • тиквички - 3 бр. пресни
  • краве сирене - 100 г
  • синьо сирене - 30 г
  • чедър - 50 г
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 20 мл
  • олио - 30 мл
  • сух чесън - щипка
  • чубрица - 1 ч.л.
  • куркума - щипка
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се измиват много добре и се разрязват на 2 по дължина. Всяка част се разполовява, а сърцевината се издълбава с помощта на лъжица.

Издълбаните тиквички се нареждат в намазнена тава и вътрешността им се намазва с олио, сух чесън и куркума и се оставят да престоят докато се направи сместа за пълнежа.

В купа се разбиват с вилица яйцата с около 10 мл олио и подправките.

Добавят се натрошените синьо и краве сирене, а чедърът се добавя настърган на ренде или нарязан на много ситно.

Разбърква се и с помощта на лъжица се пълнят тиквичките. Вътрешността на тиквичките се нарязва на различни по големина парчета и се добавя в тавата.

В останалата смес се добавя 10 мл олио и прясното мляко - разбърква се. С получената по-рядка смес се заливат пълнените тиквички. Пече се на 200 градуса са около 15 мин.

Сервира се горещо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: