Солени безглутенови палачинки

Panda LifePanda LifeНовак35
22/03/2019
"Специални палачинки за онези, които хич не се разбират с глутена - вкусни и безглутенови"
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо557
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • оризово брашно - 2 с.л.
  • сусамово брашно - 2 с.л.
  • брашно от елда - 2 с.л.
  • подправки - 1/2 ч.л. микс (джоджен, чубрица, девесил, магданоз, копър, риган)
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • соево кисело мляко - 3 с.л.
  • сода - 1/4 к.л.
  • бакпулвер - 1/2 к.л.
  • ксантан - 1/2 к.л.
  • сол - 1/2 к.л.
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашната се размесват добре с ксантана и сухите подправки.

В киселото мляко разтваряме содата, бакпулвера и солта. Добавяме яйцето и разбъркваме до получаването на по-гъста смес за палачинки.

С малък черпак разсипваме в леко намазнен тиган и запичаме.

Консумираме солените палачинки, след като изстинат.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар