Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бонбони»Най-вкусните лешникови бонбони

Най-вкусните лешникови бонбони

Лилия Цачева/LipodveЛилия Цачева/Lipodve
Готвач
1872k5152
Най-вкусните лешникови бонбони
Снимка: Лилия Цачева/Lipodve
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
30
"Въпрос на уважение е да посрещнете гостите си с вкусни лешникови бонбони, които сте приготвили сами"

Необходими Продукти

  • лешникова паста - 100 г
  • ванилия
  • фурми - 180 г меджул без костилки
  • черен шоколад - 40 г ситно нарязан 80% какао, подсладен не със захар
  • орехи - 25 г сурови, може да замените с други ядки по ваш избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Може да си купите лешникова паста от магазина, но аз лично предпочитам да си я приготвя сама - слагам лешниците в загрята на 200°С фурна за точно 10 минути, оставям ги да изстинат, обелвам ги доколкото е възможно, като ги претрия в кърпа, след което ги блендирам докато не се получи паста (важното е да не ги направите на тахан).

1. В голяма купа сложете ванилията и лешниковата паста.

2. В чопър или кухненски робот блендирайте фурмите, шоколада и орехите докато получите лепкава топка тесто и ядките и шоколадът са се наситнили добре.

3. С ръце или дървена лъжица смесете лешниковата паста заедно със сместа с фурмите.

4. С ръце оформете топчета с желаната от вас големина и ги съхранявайте в хладилник.

Рецептата е подходяща и за диабетици, тъй като сладостта в бонбоните идва единствено от фурмите, които са изключително полезен плод, а шоколадът е подсладен с мед. Това, разбира се, не означава, че трябва да се прекалява, напротив, идеята е да се насладим на малко естествена и полезна сладост, а не на изкуствени и вредни подсладители.

Ако все пак искате да намалите още малко, дори да е почти незначително, гликемичния индекс, може да замените шоколада с натрошени какаови зърна или пък с шоколад 100% какао.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: