Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват и към тях се прибавя млякото, олиото, ванилията, щипка сол, пудрата захар и разтопеното масло. Разбива се отново и се прибавя брашното на две части. Разбива се до получаване на гладка смес.
Покрива се с кърпа и се оставя да престои около половин час на стайна температура.
В плитък загрят незалепващ тиган с помощта на малък черпак се сипва от сместа, разклаща се, за да се покрие цялото дъно, и се печете от двете страни.
Трябва да внимавате да не ги препечете, нито да ги оставите сурови. Цветът, който трябва да постигнете, е светло-кафяв.
Предварително си подгответе наблизо две големи чинии, бурканче конфитюр и сиренето. Когато стане готова, палачинката се поставя в едната чиния, намазва се с малко конфитюр, поръсва се с настъргано сирене и се завивате на руло.
Слага се в другата чиния с ръба надолу, за да не се отвие, и т.н., докато изпечете всички палачинки.
Безспорно палачинката е царица на десертите! Така приготвени, няма как да не си оближете пръстите!
Най-вкусните палачинки са готови.
Коментари