Торта Дани

RennieRennie
Новак
7
25/03/2019
Приготвяне45 мин.
Готвене36 мин.
Общо81 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо436
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чашата е със вместимост 200 мл.

Най-напред разбивате яйцата със захарта и ванилията, след което по малко добавете олиото до пълното усвояване, а после млякото. Най-накрая идва брашното с бакпулвера. Разбъркайте хубаво и добавете какаото.

Разделете сместа на 3 равни части и всеки блат за торта се пече 12-13 мин на 180-200°C.

Кремът е маскрапоне (500 г), сметана (около 150 мл - 33%) + 4-5 с.л. пудра захар.

Слепете блатовете с крема Маскарпоне.

Украсата е пожелание : Ягоди, боровинки, шоколад , Орео бисквити

Сърцето и лентичката с шоколад около тортата:

Шоколадът се разтопява на водна баня. Напълнете найлонова кесия с разтопения шоколад и на върха срежете малка дупка, за да излиза шоколадът на тънка ивица. Оформете върху хартия за печене, леко да се втвърди шоколадът, и после около тортата се прилепва.

Оставя се в хладилника и с хартията и след 1-2 ч. се сваля.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар