Начин на приготвяне
Разтопяваме си маслото.
Разтваряме си корите за баница и върху всеки лист намазваме с разтопеното масло.
Започваме да нагъваме на хармоника и след като е готово, поставяме в съда, в който ще печем.
Така продължаваме с останалите кори.
Предварително сме си намазали тавичката с масло, преди да поставим навитите кори за баница.
Тъй като ще печем крем питата във фурната, кремът не трябва да го приготвяме на котлон, а ще го подготвим и ще залеем накрая корите и така самият крем ще се сготви.
Ако ви остане масло, намазваме отгоре корите и поставяме във фурната да се пече до зачервяване.
През това време си приготвяме сместа за крема.
В дълбок съд си счукваме яйцата, добавяме захарта, нишестето и всичко разбъркваме добре.
Когато нишестето се разтвори добре, си добавяме студеното прясно мляко и ванилията и кората от лимона.
Отново разбъркваме и сместа ни е готова.
Изваждаме тавичката от печката, разбъркваме сместа и с нея заливаме корите на сладката баница.
Поставяме отново в печката и печем сочната крем пита на най-долното ниво на 160 °C печем до готовност.
Когато извадим вкусната крем пита, поръсваме с пудра захар.