Страхотен морковен кекс

ЕленаЕленаЧирак6199
23/03/2019
"От авторите на тоталния хит Торта от моркови - Страхотен морковен кекс, за който всички ще говорят"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 640
  • Преглеждания за месеца173
  • Преглеждания за седмицата37
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настъргват се морковите. Най-добре е да ги сложите в блендер, за да ги направи на мини кубчета. После ги овкусявате с канелата, сухия джинджифил и индийското орехче, както ви е по вкуса.

В дълбока купа разбивате яйцата със захарта до пухкав крем. Добавяте ванилията, млякото и олиото.

В друга купа пресявате брашното с един бакпулвер и го прехвърляте в сместа с яйцата.

Добавяте и морковите. Преценявате сместа дали е много рядка. Трябва да е умерено гъста. Не прекалено, за да може кексът да е сочен, а не прекалено тестен.

Прехвърляте го в малка тавичка (ако е кръгла - 23 см, ако е квадрат - 22 см) и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 35 мин. Проверявате с клечка готовността му.

Кремът става лесно, но маслото трябва да е много меко. Разбивате го или на ръка с бъркалка или с миксер, заедно с крема сиренето, захарта, меда и ванилията.

Като изстине добре кексът се намазва отгоре с глазурата и се остава да стегне за около час в хладилника.

Украсата е от бейби моркови, които може да задушите в захарен сироп за 10 мин. или просто ги сварете леко да омекнат. После ги нарежете по дължина и ги сложете отгоре на тортата. Добавете зеленина.

Това е оригинална рецепта за морковен кейк. Става чуден. Да ви е сладко !

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар