Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова салата»Салата с печени червени чушки и нахут

Салата с печени червени чушки и нахут

ЖулиетаЖулиета
Чирак
71381104
Салата с печени червени чушки и нахут3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Такава салата не се гледа, тя се яде, с апетит, защото е много вкусна и свежа"

Необходими Продукти

  • нахут - 400 г
  • чушки - 5 - 6 бр. печени червени
  • зелен лук - връзка пресен
  • За дресинга
  • олио - 3 - 4 с.л. или зехтин
  • сол - на вкус
  • оцет - на вкус или сок от лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме нахута и го поставяме в купа.

След това готовите печени червени чушки почистваме от семките и обелваме. Оставяме да се отцедят от водата, след като са се отцедили ги нарязваме на парчета и прибавяме към нахута.

Нарязваме и зеления лук на ситно и него пребавяме към салатата.

Приготвяме дресинга, като в купичка слагаме оцета, солта и олиото или зехтина, разбъркваме много добре и изсипваме дресинга върху салатата, разбъркваме добре.

Сервираме с парченца пресен лук по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: