Начин на приготвяне
Добре е бананите да са добре узрели, дори презрели.
В купа намачкваме бананите с вилица. Добавяме кокосовото масло и ванилията.
В друга купичка смесваме сухите съставки - какаото, брашното от рожков, от кайсиеви ядки и лимец, царевичния грис и бакпулвера. Размесваме ги добре и ги прибавяме към банановата смес. Бъркаме до получаване на меко тесто.
В зависимост от големината на бананите може да се наложи да коригирате леко грамажите на сухите съставки.
С помощта на чаена лъжичка оформете топчета и ги нареждайте в тава с незалепващо покритие или върху хартия за печене. С вилица леко сплескайте отгоре всяка от сладките за диабетици.
Печете сладките за диабетици в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 15 мин.
Коментари