Начин на приготвяне
Пресейте в купа брашното, какаото, канелата, джинджифила, щипка сол и содата. Сухите съставки трябва да са идеално хомогенизирани.
Разтопете шоколада и маслото на слаб огън - максимално 40 градуса. Добавете захарта и бъркайте около минута.
Към тази шоколадова смес чукнете яйцето (температурата да е спаднала до 37 градуса) и разбийте с миксер.
Добавете на части сухата смес разбивайки с миксера, но този път с приставките за тесто.
Прехвърлете тестото върху набрашнен плот и премесете с леки движения, за да не се размеква много.
Разделете на две еднакви части и всяка разточете на тънка кора между два пласта хартия за печене. Приберете в хладилник, като ги сложите една върху друга за 1 час или във фризер за 20 минути.
Махнете горните пластове хартия и ги сложете в две тави. С коледни формички изрежете бисквитките и ги подредете в тавите.
Печете всяка за 7-8 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Изчакайте да изстинат преди да прехвърлите в чиния или поднос за сервиране.
По желание поръсете много леко с пудра захар, за да изглеждат бисквитките заснежени.
Да ви е сладко и празнично!
Коледните какаови сладки са чудни!