Начин на приготвяне
Почистете и нарежете лука, чушката и чесъна на дребно. Нарежете бекона на кубчета, свинското месо на малки хапки, а киселото зеле - на тънки лентички. Обелете домата и го нарежете на кубчета.
Загрейте олиото в мултикукъра на програма FRY за 25 мин. Запържете бекона за около 3-4 мин. Добавете нарязаните лук, чушка и чесън. Разбъркайте хубаво и пържете около 5 мин.
Добавете свинското месо, разбъркайте и пържете около 10 мин. Разбърквайте периодично и гответе, докато месото промени цвета си.
Добавете червения пипер, черния пипер, кима и солта. Разбъркайте и гответе още около 5 мин. Накрая добавете нарязания домат, киселото зеле и дафиновия лист.
Сипете около 100 мл топла вода, разбъркайте и включете мултикукъра на програма STEW за 1 час и затворете капака.
При готовност на гулаша по желание можете да сервирате със заквасена сметана.
Сегединският гулаш със зеле (Szegedin Goulash) в мултикукър е много вкусен.
Разгледай и другите ни рецепти за мултикукър.