Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Гулаш»Сегедински гулаш със зеле (Szegedin Goulash) в мултикукър

Сегедински гулаш със зеле (Szegedin Goulash) в мултикукър

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Сегедински гулаш със зеле (Szegedin Goulash) в мултикукър3 / 3
30/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
85 мин.
Общо
115 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • бекон - 200 г суров, за готвене
  • свинска плешка - 500 г
  • лук - 1 глава
  • чушка - 1 бр. зелена
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 1 бр. голям
  • пипер - 2 с.л. пушен, червен
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2
  • ким - 1/2 ч.л. смлян
  • дафинов лист - 1 листо
  • кисело зеле - 300 г
  • олио - 3 с.л.
  • вода - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете лука, чушката и чесъна на дребно. Нарежете бекона на кубчета, свинското месо на малки хапки, а киселото зеле - на тънки лентички. Обелете домата и го нарежете на кубчета.

Загрейте олиото в мултикукъра на програма FRY за 25 мин. Запържете бекона за около 3-4 мин. Добавете нарязаните лук, чушка и чесън. Разбъркайте хубаво и пържете около 5 мин.

Добавете свинското месо, разбъркайте и пържете около 10 мин. Разбърквайте периодично и гответе, докато месото промени цвета си.

Добавете червения пипер, черния пипер, кима и солта. Разбъркайте и гответе още около 5 мин. Накрая добавете нарязания домат, киселото зеле и дафиновия лист.

Сипете около 100 мл топла вода, разбъркайте и включете мултикукъра на програма STEW за 1 час и затворете капака.

При готовност на гулаша по желание можете да сервирате със заквасена сметана.

Сегединският гулаш със зеле (Szegedin Goulash) в мултикукър е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: