Домашна слънчогледова тахан халва

26/03/2019
Илиана Първанова
отИлиана ПървановаИноватор288441
"Като майсторите - вижте как да приготвите най-вкусната Домашна слънчогледова тахан халва"
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо620
  • Преглеждания за месеца131
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запичаме слънчогледовите семки на 200 градуса във фурната за около 5-10 минутки до леко зачервяване, като много често разбъркваме, за да се опекат равномерно.

След тях запичаме в друга тавичка пълнозърнестото брашно до кремав цвят, като също от време на време разбъркваме с дървена бъркалка.

Като изстинат печените слънчогледови семки, ги смиламе с блендер (нутри-булет) фино. Раздробяваме с ръце, ако има слепени бучки, и смесваме с запеченото пълнозърнесто брашно.

Приготвяме захарен сироп от кафявата кристална захар и водата. Щом заври, добавяме шарлана и след няколко минутки е готов и сваляме от котлона.

Сипваме ванилията и при постоянно разбъркване с телена бъркалка прибавяме смесените сухи съставки.

Бързо разстиламе в подходящ съд горещата смес, така че да е с дебелина около 3-4 см. Пресоваме с лъжица или малко като се стегне с пръсти и леко потупване.

Оставяме да изстине за няколко часа или евентуално за една нощ и на следващата сутрин поднасяме гъстата тахан халва, намазана на филийка с масълце.

Много подходяща за деца, тъй като е по-здравословна от купешката и без консерванти!

Невероятно вкусна домашна слънчогледова тахан халва.

Чудно Вкусно! подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар