Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Халва»Безглутенова слънчогледова халва

Безглутенова слънчогледова халва

Лилия Цачева/LipodveЛилия Цачева/Lipodve
Готвач
1872k5141k2
Безглутенова слънчогледова халва
Снимка: Лилия Цачева/Lipodve
1 / 3
04/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Общо
5 мин.
Порции
4
"Безглутенова слънчогледова халва, която със сигурност ще грабне вниманието ви"

Необходими Продукти

  • орехи - 60 г натрошени
  • слънчогледов тахан - 100 г, или сусамов
  • мед - 100 г или агаве
  • кокосово масло - към 15 г разтопено
  • кокосово брашно - 10 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете всички изброени продукти в дълбока купа и с помощта на дървена лъжица или шпатула разбъркайте много добре.

Бъркайте, докато всичко не се смеси и не се получи хомогенна смес, която наподобява тесто - лъскава е, не лепне и може да я оформяте с ръце.

След като се е получило тестото, от него може да оформите с ръце една голяма топка, да го направите на саламче или да го притиснете в тавичка с хартия за печене.

След като оформите домашната халва, както желаете, я сложете във фризера за около час, за да стегне. След като стегне, можете да разрежете тахан халвата.

Ако предпочитате по-твърда халва, съхранявайте я във фризера, а ако обичате тя да бъде по-мека и нежна, дръжте безглутеновата слънчогледова халва в хладилника.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: