Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки късчета в гъбен сос

Пилешки късчета в гъбен сос

Boki LazicBoki Lazic
Готвач
12122462186
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Пилешки късчета в гъбен сос
Снимка: Boki Lazic
1 / 3
25/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Вкусно пиле със сос от гъби и заквасена сметана с гарнитура пържени картофи - кой би отказал това?"

Необходими Продукти

  • лук - 1 бр
  • чесън - 3 скилидки
  • гъби - 500 г
  • готварска сметана - 500 мл
  • заквасена сметана - 3 ч.л.
  • горчица - 2 ч.л.
  • пилешки гърди - 500 г
  • риган - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган запържете лука, след това добавете чесънът и след това гъбите оставете да къкри, да се задуши.

Добавете нарязано пилешко бяло месо с желания размер. След това добавете горчицата и заквасената сметана към пилешките късове.

Постепенно добавяйте готварската сметана. Оставете да пилето да се задуши и добавете риган на вкус, както и черен пипер.

Сервирайте пилешките късчета в гъбен сос с пържени картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: