Начин на приготвяне
Разбийте мекото масло със пудрата и ваниловата захар. Към полученото кремче добавете яйчените белтъци, щипка сол и брашното. Разбийте отново на гладка и хомогенна маса.
Пуснете фурната да загрява до 180 градуса.
Сместа за котешките езичета напълнете в шприц с кръгъл и гладък накрайник и оставете да престои 10 минути.
Покрийте две тавички с хартия за печене и шприцовайте леко продълговати бисквитки на разстояние една от друга.
Печете 7-10 минути всяка тава (или докато котешките езичета почервенеят по краищата).
Оставете ги да изстинат.
Разтопете на водна баня или тих огън шоколада с маслото и млякото.
Топвайте в него до половината всяка бисквита и подреждайте отново върху хартията от печенето, за да се втвърди шоколадът. По желание може да поръсите със шоколадови или цветни пръчици или формички.
Използвайте като допълнение към десерти, кремове, мелби или поднесете с чаша кафе, мляко или чай.
Да ви е сладко.