Начин на приготвяне
Мекото масло и пудрата захар се разбиват на гладък крем. Добавя се ваниловата захар, щипка сол и белтъците - един по един при непрестанно разбиване.
Към кремообразната смес се сипва брашното и отново се разбърква добре на по- бавна степен на миксера.
Готовата смес се прехвърля в шприц с гладък кръгъл накрайник и се прибира в хладилник за 7-8 минути.
Фурната се пуска да загрее до 180 градуса. Две широки тави се покриват с хартия за печене и върху тях се шприцоват продълговати лентички на разстояние една от друга.
Всяка тава се пече 8-10 минути в загрятата вече фурна. Класическите котешки езичета са готови, когато по краищата почервенеят.
След изваждане от фурната бисквитите са все още меки, затова задължително се оставят да изстинат и така ще бъдат хрупкави и страхотни.
Котешките езичета се съхраняват в добре затворен съд.
Да ви е сладко!
Коментари