Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Яхния»Вкусен грах със свинско месо

Вкусен грах със свинско месо

Вкусен грах със свинско месо
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 4
05/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Вкусна класика издържала проверката на времето и няколко поколения лакомници - Вкусен грас със свинско месо"

Необходими Продукти

  • грах - 1 кг (замразен)
  • свински врат - 1 кг
  • домати - 2 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • копър - 1 връзка (малка)
  • олио
  • сол
  • червен пипер
  • брашно - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинския врат на малки хапки.

В широка тенджера сипете мазнина и я сложете да загрее. Сложете месото и го запържете до златисто. Прибавете брашното и енергично разбърквайте, докато се запържи и то.

Добавете червения пипер и разбъркайте. Започнете бавно да сипвате около 1 л вода, като не спирате да бъркате.

Прибавете замразения грах, нарязаните моркови, рендосаните домати и нарязаните скилидки чесън.

Разбъркайте яхнията и оставете да къкри под капак около 40 минути.

10 минути преди да изключите граха със свинско месо, добавете нарязания копър и сол на вкус.

Вкусният грах със свинско месо е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: