Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Яхния с грах и свинско месо

Яхния с грах и свинско месо

редакция:
Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Яхния с грах и свинско месо
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Душа даваме за тази яхния, няма по-обичана от нея."

Необходими Продукти

    * мерки и количества

    Начин на приготвяне

    Почистваме свинското месо от сухожилия и ципи. Нарязваме го на късчета.

    Запечатваме го в растителната мазнина за кратко.

    Прибавяме нарязания на кубчета кромид лук и сотираме на умерен огън, докато омекне.

    Следва да добавим червения пипер и доматената заготовка за супи. Тя включва морков, червена пиперка и настъргани домати.

    Стерилизираните зеленчуци са задушени и скъсяват времето на термичната обработка. Добавяме нарязаните картофчета.

    Изплакваме граха и го прибавяме. Овкусяваме със сол, пускаме цяла скилидка чесън за аромат и доливаме с вода.

    Яхнията със свинско къкри под капак на умерен огън.

    Сгъстяваме яхнията с грах, като разтворим брашното в малко студена вода.

    Поръсваме яхнията с грах и свинско с прясно нарязан магданоз.

    Facebook
    Любими
    Twitter
    Pinterest

    Рейтинг

    5
    52
    40
    30
    20
    10
    Дай твоята оценка:

    Коментари

    Анонимен
    Анонимен
    Къде, кога и как вложихте картофите, че нещо се губят в рецептата ви?
    05.10.2024 12:11