Начин на приготвяне
Свинско месо се почиства от мазнината и нарязва на едри парчета. Почистените зеленчуци се режат на ситно. В тенджерка се загрява олио и запържваме месото до побеляване.
Прибавя се ситно нарязан лук и морков, запържват се за кратко да омекнат. Сипва се червен пипер, настъргани домати и скилидки чесън.
Налива се гореща вода да покрие продуктите. После добавяме отцеден грах от бурканите.
Разбърква се и овкусяваме със сол, риган и щипка лют пипер. Оставя се на тих огън да се готви до готовност на месото и граха.
Трябва да изври по-голямата част от течността. Сервираме свинското с грах топло за обяд.
По същия начин можете да си приготвите телешко с грах, заек с грах или пиле с грах.
Да ви е вкусно!
Коментари