Овчарски гювеч

E PE P
Новак
19
Овчарски гювеч1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • лук - 3 глави
  • олио - 150 мл
  • чушки - 3 - 4 бр. Сиврия
  • домати - 400 г
  • сирене - 200 г
  • кисело мляко - 500 г
  • яйца - 5 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се почиства и нарязва на ситни кубчета. Запържва се с олиото, докато омекне.

Прибавят се чушките, нарязани на дребно.

След около 5-10 мин се добавят доматите на кубчета.

Цялата смес за гювеча къкри още 5-10 мин и се бърка непрекъснато, да не загори.

Всичко се посолява и се изсипва в тавичка.

Прибавя се натрошеното сирене и сместа се залива с киселото мляко, в което предварително са разбити брашното, яйцата и половината от магданоза.

Зеленчуковият гювеч се пече се до зачервяване.

Овчарският гювеч се поднася поръсен с останалия дребно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: