Начин на приготвяне
Зеленият лук, чесънът и другият лук се нарязват не на много ситно и се запържват в сгорещен тиган, в който сме сложили 3-4 с. л. олио. След това добавяме нарязания лапад и разбъркваме добре.
Когато лападът омекне, добавяме малко сол и махаме от котлона. В купа разбиваме 3-те яйца и към тях добавяме киселото мляко, разбиваме пак добре и накрая добавяме натрошеното сирене.
Намазняваме тавата, която ще използваме за баницата. Сипваме от сместа с лапад и от сместа с яйца върху лист за баница и разпределяме добре, след това почваме да навиваме на руло по 2 листа и слагаме в тавата - така, докато свършат продуктите за нашата баница с лапад.
Накрая намазваме с олио отгоре и печем витата баница с лапад за около 30 мин в загрята фурна.
Да Ви е сладко!