Начин на приготвяне
Измийте, почистете и нарежете на дребно лука, копривата и лапада. Загрейте тиган с олио и запържете зелениите. Свалете от котлона и прибавете нарязан пресен магданоз.
Овкусете със сол и черен пипер. Застелете тава с хартия за печене и намажете с олио. Оформете баницата, като намажете едната кора с олио и отгоре сложите още една.
В единия край на корите сложете плънка и навийте на руло, като почнете от страната на плънката. Така направете всички кори. Първото руло навийте на охлюв, а останалите навивайте около него, така че да се получи спирала.
Намажете баницата с олио и поръсете със сусам и мак. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна до златисто. Ако не постите, може да прибавете към плънката краве сирене.
Коментари