Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Постна пролетна баница

Постна пролетна баница

NEVINEVI
Помощник Готвач
1621k5283
Постна пролетна баница
Снимка: Анонимен
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Ако сте на пости, но и ако не сте, тази здравословна пролетна постна баница със зелении е истинска наслада за сетивата"

Необходими Продукти

  • кори - 400 г за баница
  • олио - за намазване на корите
  • За пълнежа
  • зелен лук - 6 стръка
  • коприва - 300 г
  • лапад - 300 г
  • олио - 2 с.л.
  • магданоз
  • сол
  • черен пипер
  • За поръсване
  • сусам
  • маково семе
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте, почистете и нарежете на дребно лука, копривата и лапада. Загрейте тиган с олио и запържете зелениите. Свалете от котлона и прибавете нарязан пресен магданоз.

Овкусете със сол и черен пипер. Застелете тава с хартия за печене и намажете с олио. Оформете баницата, като намажете едната кора с олио и отгоре сложите още една.

В единия край на корите сложете плънка и навийте на руло, като почнете от страната на плънката. Така направете всички кори. Първото руло навийте на охлюв, а останалите навивайте около него, така че да се получи спирала.

Намажете баницата с олио и поръсете със сусам и мак. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна до златисто. Ако не постите, може да прибавете към плънката краве сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ivo
Ivo
Плънката може да е с всякакъв зелен зеленчук-праз, зеле, и т.н. Аз прибавям и овкусено натрошено тофу.
26.03.2016 12:09
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
както се казва -да се хванем за зелено -супер е за пролетно меню
26.03.2016 06:50