Начин на приготвяне
Измиваме и изчистваме от жилките лапада. Нарязваме го на дребно.
В тиган сгорещяваме 5 супени лъжици олио и слагаме лапада. Задушаваме го за 5-6 минути да поомекне.
В дълбока купа слагаме сиренето и го натрошаваме с вилица.
Прибавяме яйцата и разбъркваме хубаво.
Добавяме охладения лапад и киселото мляко със содата, разбита в него.
Разбъркваме всичко добре до еднородна смес.
Намазваме дъното на тавичката, в която ще печем баницата, с малко олио.
Поставяме на дъното три кори, като всяка от тях поотделно предварително намазваме с олио.
Върху трите кори разпределяме част от сместа, след което отгоре поставяме още три кори всяка от които пак намазваме с олио. Пак разпределяме плънка и така до изчерпване на всички кори и цялата смес.
Слагаме баницата да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за 40 минути.