Прясна сланинка на скара

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5334k1k5
Прясна сланинка на скара
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • сланина - 250 г (по възможност тънка)
  • морска сол - на вкус прясно смляна едра
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сланината е животинска мастна тъкан. Много хора са си забранили да хапват сланина заради високи нива на холестерол и други заболявания. Последни проучвания разбиха мита, че сланината е вредна! Една от любимите храни на българина, не само че не повишава значително холестерола, но и съдържа редица важни витамини като А, В1, В2, В3, В6, В12, D, Е, както и минерали като калций, магнезий, цинк, желязо, фосфор, селен и др.

Сланината е една от основните храни в менюто на тези, които се хранят по високо мазнинен режим на хранене.

Има много рецепти за ястия със сланина, но сланина на скара си е класика за българина.

За целта се избира по възможност тънка прясна сланина. Ако разполагате с по-дебела, нарежете я на тънички парчета.

Направете на всяко парче с остър нож леки напречни и надлъжни разрези от двете страни. Посолете леко с прясно смляна едра морска сол и черен пипер на вкус.

Печете на загрята скара до готовност и от двете страни.

Сервирайте печената сланинка като мезе или като основно ястие със салата по избор.

Да ви е вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: